Zahrnuto v balení
Zobrazit úplný popis
Příběh Vandoren Cane
Při pěstování třtiny je třeba vzít v úvahu mnoho důležitých faktorů, specifické vlastnosti včetně klimatu, slunce, větru, půdy, která třtinu přivádí k životu.
Trvá ne méně než čtyři roky péče a pozornosti, než dovede třtinu do bodu, kdy může nést prestižní jméno Vandoren. V prvním roce hůl dosáhne konečné velikosti a průměru. Na konci druhého roku, po získání těla a síly, je připraven ke sklizni.
Hůl je jemně řezána nůžkami navrženými tak, aby se zabránilo praskání vláken, když je míza zcela nehybná. Poté se oloupe, nakrájí na 6 tyčinek a vystaví se na slunce, aby se vytvořila zlatá barva. Hůl je zabalena a odeslána do chráněného a větraného skladu Vandoren, kde se suší další dva roky, než začne výroba.
Jakmile je hůl připravena k výrobě, provede se první řez, čímž vzniknou nejhrubší tvary v přípravě na přeměnu na rákos. Tyto hrubé tvary jsou zkoseny s přesností v řádu 1/100 mm na základě modelu vytvořeného Bernardem Van Dorenem.
Každá hůl má svůj vlastní charakter, kterým se určuje síla rákosí. Žádný kus třtiny nemůže být identický vzhledem k povaze tohoto přírodního produktu. Po závěrečné kontrole je rákos orazítkován svou silou, obdrží logo Vandoren a je umístěn v ochranném krytu. Nyní jsou pláty připraveny pro hudebníky.
Specifikace
- Nástroj pro: Fagot
- Nástrojový systém: Francouzština (bufet)
- Země původu: Francie
- Výška: 7,5 cm
- Hloubka: 2,3 cm
- Hmotnost: 3g
Poznámka: Tento plátek je pro fagot ve francouzském (bufetovém) stylu, podívejte se prosím zde na verzi tohoto plátku ve stylu Heckel.